We’ve updated our Terms of Use to reflect our new entity name and address. You can review the changes here.
We’ve updated our Terms of Use. You can review the changes here.

45000 danskere over 65 f​ø​ler sig ensomme

by Main page

about

Seniorlivet skal ikke være ensomt

Click here: => exofmizi.fastdownloadcloud.ru/dt?s=YToyOntzOjc6InJlZmVyZXIiO3M6MzA6Imh0dHA6Ly9iYW5kY2FtcC5jb21fZHRfcG9zdGVyLyI7czozOiJrZXkiO3M6NDE6IjQ1MDAwIGRhbnNrZXJlIG92ZXIgNjUgZsO4bGVyIHNpZyBlbnNvbW1lIjt9


Var det på linje med vanvidskørsel, da en ung mand drønede med speederen i bund rundt i Københavns inderhavn? Den åbenhed er så småt på vej. Vi har lagt grundstenen til at arbejde målrettet for at begrænse ensomhed, og med deltagelse i folkebevægelsen håber vi at nå et stort skridt videre.

Som psykologer ved vi dog, at dette langt fra altid er tilfældet. Sidste år var tallet 40. Cacioppos dokumentation for, hvor store sundhedsmæssige konsekvenser ensomhed kan have, samt den generelle samfundsudvikling, hvor flere bor alene, har dog øget interessen for området betydeligt.

Lad os få alle danskere med i det digitale fællesskab

Der er spurgt på en anden måde end tidligere, så det er ikke muligt at sige, om tallet er steget eller faldet, men det afgørende er heller ikke det præcise tal, mener ensomhedskonsulent i Ældre Sagen, Karen Skou. Det afgørende er at skabe øget opmærksomhed omkring problemstillingen og få gjort tabuet omkring ensomhed mindre, siger hun. Ikke mindst fordi det så bliver lettere at forebygge, siger Karen Skou: - Fra andre undersøgelser ved vi, at de unge mellem 16 og 29 år føler sig lige så ensomme som den plus 85-årige, og meget tyder på, at har man først været ensom, er man mere udsat i forhold til at blive det igen som ældre. Så et vigtigt indsatsområde er at skabe flere og mere fortrolige bånd mellem bedsteforældre og børnebørn, for det kan afhjælpe ensomhed begge veje. Men det kræver, at vi tør være åbne om behovet, siger hun. Den åbenhed er så småt på vej. Og det er den nye undersøgelse i sig selv et udmærket udtryk for, mener kultursociolog og direktør i Ensomme Gamles Værn, Christine E. For den slags undersøgelser kommer stadig oftere, og i det hele taget er ensomhed de seneste år blevet et emne, der tiltrækker sig mere opmærksomhed. Det burde det også, for forskning har gennem årtier påvist, hvordan ensomhed kan være både fysisk og psykisk invaliderende. Ud over at påvirke dagligdagen i markant, negativ retning. Alligevel var det ikke før i 2014, at ensomhed for første gang overhovedet blev nævnt i en regerings sundhedspolitiske plan for forebyggelse, påpeger hun. Det stod som et lille underafsnit under mental sundhed, men det var dog blevet en officiel del af den politiske dagsorden. Det skete ikke mindst, fordi Mary Fonden satte fokus på ensomhed med udgangspunkt i resultater fra en af verdens førende forskere i ensomhed, amerikaneren John T. Han havde vist, at ensomhed er lige så sundhedsskadelig som rygning. Men der er på det seneste opstået et momentum for at se nærmere på, hvad der egentlig skaber ensomheden. For det er ikke udelukkende fraværet af andre eller savn af nærtstående, man har mistet. I så fald ville så mange unge ikke føle sig ensomme. Der eksisterer også en mere eksistentiel ensomhed, mener Christine E. Swane: Den bunder i følelsen af, at livet er for svært, at ingen har brug for én, og derfor risikerer man at miste oplevelsen af, at der er en mening med livet. Og så skal vi måske også revidere synet på alderdommen. Det nye fremtidsstudie viser nemlig også, at især danskere i deres 50'ere og 60'ere frygter at blive ensomme senere i deres liv, mens dem i 70'erne og 80'erne, som statistik har større risiko for at være eller blive ensomme, frygter det markant mindre. Måske fordi forestillingen om, hvor meget ensomhed fylder i alderdommen, er stærkt overdrevet, siger chefkonsulent i Ældre Sagen Margrethe Kähler - Langt de fleste ældre har et rigtig godt liv, men det er de ensomme, ældre mænd, der har den højeste selvmordsrate overhovedet. Det viser, hvor alvorligt et problem, vi taler om, siger hun.

Ensomheden kan også resultere i depressioner, som i værste fald medfører, at de ensomme ældre vælger at begå selvmord. · Kan finde et tilbud, der passer til den ønsket person. Hver tirsdag og torsdag laver beboerne mad og spiser sammen. Du kan se i beskrivelsen af aktiviteten, hvilke betingelser der er for at deltage. For det er ikke udelukkende fraværet af andre eller savn af nærtstående, man har mistet. Børn og unge strømmer ind på de psykiatriske sygehuse for at få hjælp, i en sådan grad at antallet af unge under 18 år i behandling er steget med 50 procent siden 2010. De 30-44-åriges ensomhed svarer til gennemsnittet, mens 45-64-årige og især 65-79 ligger under gennemsnittet med hensyn til ensomhed. Det gælder især, hvor fysisk samvær af den ene eller anden grund ikke er muligt. Om disse forskellige ensomheder er værre end den som han følte, der sad fast i Transithallen i 2 måneder i Harara Lufthavn i Zimbabwe? Det er tabubelagt at føle sig ensom. Hvor ofte synes du, at du mangler en virkelig god ven? DERFOR SKAL INGEN ÆLDRE FØLE SIG ENSOMME.

credits

released December 26, 2018

tags

about

beauhaculu Albuquerque, New Mexico

contact / help

Contact beauhaculu

Streaming and
Download help

Report this album or account